dinsdag 18 maart 2014

Ruim baan voor veiligheid!

Morgen is het zover en mogen we allemaal stemmen voor een nieuwe gemeenteraad. De afgelopen week heb ik je dagelijks verteld waar de VVD en ik ons de komende vier jaar voor in gaan zetten. Vandaag de allerlaatste aflevering over een veilige gemeente. Ruim baan voor veiligheid!
 
Misschien wel de allerbelangrijkste taak van de overheid is het garanderen van de veiligheid van zijn burgers. Het blijft vreemd dat voor veel partijen veiligheid niet zo belangrijk is. Met de VVD weet je één ding zeker: wij zien het als onze plicht om alles op alles te zetten voor een veiliger stad.
 
De afgelopen vier jaar heeft de VVD in Deventer veel voor elkaar gekregen. We hebben met grootse inspanningen van onze fractievoorzitter Hennie Eltink in de gemeente Burgernet ingevoerd. Diverse malen heeft Burgernet geholpen bij het opsporen van dieven, inbrekers of het vinden van vermiste personen. Ook hebben we, in samenwerking met ondernemers, camerabewaking op de bedrijventerreinen voor elkaar gekregen. Het aantal inbraken, ramkraken en gevallen van diefstal is direct enorm afgenomen.
 
Natuurlijk hebben we stevige ambities voor de komende jaren. We willen dat de aanpak van veelplegers wordt voortgezet. Tegen lage kosten, werden veelplegers strak gemonitord en werd hen een alternatief geboden: een betaalde baan is nog altijd het beste remedie tegen diefstal, overval of inbraak. Daarnaast willen we dat er meer buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) en toezichthouders komen om de kleine criminaliteit, zoals overlast, vandalisme en andere vormen van hufterigheid actief te bestrijden.
 
Voor camerabewaking op plekken waar sprake is van structureel onveilige situaties, zoals het uitgaanscentrum en een aantal winkelcentra, maken we ons de komende vier jaar hard. Dat moet zorgvuldig gebeuren, maar voor de VVD weegt de preventieve werking van camera's en het verhogen van de pakkans, stukken zwaarder dan privacy.
 
De foto bij dit stukje is mijn in elkaar geslagen gezicht. Vorig jaar zomer sprak ik een meneer aan, die in onze gemeenschappelijke tuin aan de Pothoofd stond te plassen. Deze eersteklas hufter beantwoordde mijn commentaar direct met een portie vuistslagen. Ik had het erg fijn gevonden als er wel een camera had gehangen, zodat deze meneer makkelijker gepakt had kunnen worden.
 
Een blauw oog en een dikke neus gaan gelukkig vanzelf weer over, maar er vinden ernstiger incidenten in Deventer plaats. Zou het niet fantastisch zijn als we meer middelen hebben om de politie-inzet te vergroten en daders met behulp van cameratoezicht makkelijker kunnen opsporen?
 
Vind jij ook dat Deventer veiliger kan en moet? Stem dan morgen op de VVD. Dank je wel. Ruim baan voor veiligheid!


1 opmerking:

  1. Vreselijk dat je zomaar wordt gepakt terwijl je op komt voor het goede!
    Er komen steeds meer camera's in de omgeving om het allemaal veiliger te maken voor ons.
    Mag ook wel eens tijd worden dat we ons gewoon veilig kunnen voelen.

    BeantwoordenVerwijderen