maandag 17 maart 2014

Ruim baan voor verkeer!

Op 19 maart mag ook jij je stem uitbrengen voor de nieuwe gemeenteraad in Deventer. We behandelen elke dag een onderwerp waar de VVD zich de komende vier jaar voor in gaat zitten. Vandaag gaat het over verkeer en vervoer. Ruim baan voor verkeer!
 
Mobiel zijn is het ultieme gevoel van vrijheid. Bovenstaande foto, genomen tijdens onze reis door de VS, maakt dat gevoel van vrijheid in me los. Verkeer is echter ook hoogst noodzakelijk: het houdt onze economie (vaak letterlijk) draaiende.
 
Vier jaar geleden had de VVD als campagneleus: verkeer moet rijden, niet stilstaan. We hebben deze belofte meer dan waar gemaakt. De Siemelinksweg en Zutphenseweg zijn verbreed en verbeterd. Er zijn middelen gevonden voor een forse impuls aan het Hanzetracé. En binnenkort wordt gestart met het verbreden van de A1 bij Deventer.
 
Ook fietsers zijn door de VVD prima bediend. Er wordt momenteel hard gewerkt aan een grote en veilige fietsenstalling bij het station. De fietsroutes in Deventer zijn steeds meer ononderbroken en veiliger. En we maken werk van een forse uitbreiding van de fietsenstalling in de binnenstad.
 
Natuurlijk maken we ons ook hard voor verkeersveiligheid. De aanpak van de onoverzichtelijke rotonde op het Emmaplein is daarvan een goed voorbeeld. We willen verkeer niet frustreren met dremples en afsluitingen, maar sluipverkeer vermijden door er voor te zorgen dat het verkeer op het hoofdwegennet door kan blijven stromen.
 
Het parkeren in Deventer is een complex dossier. Niet alleen heeft de raad ingestemd dat er meer aan parkeren verdiend moet worden, tegelijkertijd hebben de winkeliers in de binnenstad te kampen met teruglopende omzetten. Een dynamisch parkeerverwijsbeleid zou een mooi instrument zijn om bezoekers de weg te wijzen naar goed bereikbare en betaalbare parkeerplekken. Ondanks tegenwerking van een groot deel van de raad heeft de VVD afgedwongen dat het grootste deel van de parkeeropbrengsten ten goede komt aan infrastructuur en de parkeergarages. Het verlagen van de tarieven blijft een doel, maar moet financieel wel verantwoord zijn. We nodigen iedereen van harte uit met ons mee te denken over creatieve oplossingen.
 
De komende vier jaar willen we dat er weer geld vrijkomt voor onderhoud aan wegen en investeringen in de bereikbaarheid per fiets, auto en openbaar vervoer van Deventer. Treinstations bij Bathmen en Bedrijvenpark A1 staan hoog op ons lijstje. Net als verder onderzoek naar een derde IJsselbrug. Nog meer autovrije pleinen, autoluwe Welle en IJsselkade en een autovrije binnenstad zijn niet aan de VVD besteed.
 
Help ons mee verkeer te laten doorrijden. Investeer in onze infrastructuur om Deventer toekomstbestendig te houden. Stem woensdag op de VVD om Deventer bereikbaar te laten zijn en te houden. Ruim baan dus voor verkeer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten